A Brief Introduction to Typography

agosto 27, 2012 § 13 comentarios

La Tipografia és un dels elements clau de tot disseny gràfic. M’atreviria a dir que és l’ELEMENT. Es pot dissenyar bé utilitzant únicament, i correctament, tipografia. No cal res més, la resta sol ser palla. Tot i així, fora de l’àmbit del disseny gràfic, és un tema desconegut i no se li dóna la importància que té (per això existeixen els dissenyadors, no?). Ús de tipografies inadequades, ús de tipografies «prohibides», ús de tipografies predeterminades, fan sagnar els ulls de la gent que li dóna una mínima importància, i no cal ser cap expert per evitar aquests errors comuns. Qualsevol ordinador conté centenars de tipografies preinstal·lades per escollir i existeixen desenes de pàgines web amb milers de tipografies gratuïtes, només cal un mínim coneixement i un cert gust estètic.

Amb aquesta infografia pretenc explicar els aspectes més bàsics de la tipografia i donar a conèixer les «millors», aquelles que sempre funcionen sense necessitat de complicar-se gaire la vida. Un petit passeig per aquest món apassionant.

A continuació enllaço algunes pàgines que m’han servit de documentació:

· 100 Best Typefaces
· 100 Best Fonts in a Huge Sortable Table
· Las 100 Mejores Fuentes Tipográficas
· A Brief History of Type
· Vox-ATypl Classification
· Basic Anatomy
· Serif
· Typeface Anatomy

Nota: La classificació emprada a l’apartat 100 Best Fonts no es correspon amb la que detallo en l’apartat Classification, ja que està agafada directament d’una pàgina web i les classificacions tipogràfiques estan subjectes a interpretacions que moltes vegades difereixen. La classificació Vox és una de les més acceptades i per això he decidit seleccionar-la.

Etiquetado:, , , , , , , , , , ,

§ 13 respuestas a A Brief Introduction to Typography

Deja un comentario

¿Qué es esto?

Actualmente estás leyendo A Brief Introduction to Typography en Buscando Trazos.

Meta